Kategorier
Breaking News

Stavanger Mikrobryggeri

Stavanger får nok et bryggeri. Denne uken sprakk nyheten om at Stavanger Mikrobryggeri AS har fått tilvirkningsbevilling.

Stavanger Mikrobryggeri eies av to travere i byens utemiljø: Arne Øyvin Joakimsen (60%) og Leif Birger Hovland (40%). De eier begge andeler i steder som Villa 22, Newsman og Matsalen. I tillegg er Joakimsen (del)eier i NB Sørensen, Bevaremegvel, Herlige Stavanger Restauranter, og Stavangeren med flere.

Vi har snakket med Leif Hovland.

Leif Hovland (Foto: Privat)

BR: Skal dette være en bryggeripub?
LH: Det var opprinnelig planen, men prosjektet ble utsatt.

BR: Hva blir lokasjonen?
LH: Vi har lokaler, men er åpen for andre lokasjoner som er mer egnet. Nå vil vi først og fremst se om vi kan få laget noe godt øl og ha det kjekt. Vi har brygghuset i Hillevåg, ikke langt fra Lervig Bryggeri. Samboeren har en god nese og liker ikke humle, så det hadde ikke gått å brygge hjemme.

BR: Hvem skal brygge?
LH: Jeg er bryggeansvarlig. Jeg er hjemmebrygger og Diploma Craft Brewer fra SBS i København. Vi vil også brygge med andre hjemmebryggere – ikke minst ølkelner Lars Aspen [BR anm.: Daglig leder for Burger & Beers].

BR: Hva skal dere brygge? Er det spesielle ølstiler dere vil fokusere på?
LH: Det første vi skal brygge er noen humlerike IPA og APA. Så vil vi forhåpentligvis følge opp med ett sesongøl til hver årstid.

BR: Hva skal det brygges på? Hva snakker vi om i volum/år?
LH: Vi brygger på 200 liter Speidel. Så vi snakker ikke om store volum.

BR: Når er oppstart? Når er ølet klart til servering?
LH: Vi kommer til å ha øl klar før jul.

BR: Dere har statlig tilvirkningsbevilling som gir mulighet for engrossalg. Er dette noe dere vil fokusere på? Vil vi se deres øl i butikker og/eller på polet?
LH: Vi satser kun på enkeltbrygg til restauranter foreløpig. Et unikt brygg til hver restaurant som kun vil være tilgjengelig der i en begrenset periode. Det trenger ikke nødvendigvis være Herlige Stavanger Restauranter. Jeg er medeier i ulike restauranter – så der og noen festivaler hadde vært fantastisk. Det er en lang vei frem dit, men det kan være en mulighet for at vi får det til.

BR ønsker lykke til!

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.