Kategorier
Breaking News Brewery New release

Yeastside can også

Heidrun Tapperi er travle for tiden, for også Yeastside skal ha sine øl på boks. To øl ble bokset i dag – en helt ny en, og en i ny drakt.

De to ølene – som snart vil finnes i en butikk, bar eller restaurant nær deg – er:

Frøken Ella
Frøken Ella er ikke en ny øl, men hun har siden sist fått redusert ABV slik at hun nå kan selges i butikk. Dette er en blonde ale hvor Yeastside har brukt lyse basemalt og karamellmalt, pluss en touch av hvete. Det er en single hop-øl som utforsker de forskjellige karakterene i Australias Ella-humle. På smak er den til å begynne med som en lager med subtile noter av krydder, men slutten er tydelig men lett tropisk og fruktig som følge av sene tilsettinger av humle, inkludert tørrhumling.

White Whale
Denne har mange likheter med en White IPA men har lavere ABV. Her er det brukt mye hvetlemalt balansert med pilsnermalt og pale ale malt, samt bittelitt lys karamellmalt. Den er gjæret med Belgian Wit Yeast og smaksatt med koriander og appelsinskall. Videre er den humlet som en American Pale Ale med Citra og Lemon Drop som gir en humlete og ‘zesty’ avslutning.

Les mer om bryggeren, Craig Norman, her.

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.