Kategorier
ting & tang

ting & tang

Vår sladderspalte. Send tips til beer@brewolution.no.

Alle fikk vel med seg at Berentsens vant prisen for Norges Beste Øl under Det Norske Måltids seremoni i går. Den andre finalisten møtte ikke opp – de hadde kanskje en magefølelse?

Vi likte også veldig godt Cloudberry Imperial Gose og skrev om det før jul. Ikke at vi tror dommerne leser BR.

Apropos DNM 1: Ikke alle tok konkurransen like seriøst. Et av ølene som gjorde det ganske bra var alt for gammelt for et øl som ikke akkurat bedres med alderen. Stil > innhold, DNM?

Apropos DNM 2: Mike trodde det var en regional konkurransen siden alle tre finalistene var fra Rogaland. Han synes også det var på tide at Konrad fikk sin velfortjente hyllest. Det var det andre ølet han brygget for LERVIG.

Når vi snakker om Mike: Det ryktes at han skal foredra om IPA-brygging på Norbrygg Rogaland sin Hjemmebryggeraften i februar.

En av vinnerne av Norbrygg Rogaland sin Publikumsfavoritt i fjor har enda ikke fått ølet sitt brygget hos et lokalt bryggeri slik avtalen var. Arrangørene har gitt opp, og planlegger en kompensasjon til hjemmebryggeren.

De to første ølene til The Vault ble brygget hos Yeastside. Det tredje blir sannsynligvis brygget i kjelleren på Ostehuset.

Publikumsfavoritten skal i år hete Rogaland Ølfestival, eller RØL. Det ryktes at 1/3 av billettene er solgt uten at det har vært gjort noe forsøk på å promotere festivalen enda.

Det er lite trolig at True North vender tilbake. Det er krevende å finne lokaler i byen. Det er også bedre for en ølimportør å være uavhengig.

LERVIG eksporterte nærmere 50% av sin produksjon i fjor. Det er noe å være stolt av!

Sven som brygger hos Brix er fortsatt sykemeldt etter sin meget alvorlige blodforgiftning. Trist for Brix og deres kunder, men selvsagt mest trist for Sven som fremstår som en meget sympatisk mann og en svært dyktig brygger.

Er du like dritlei av spørsmålet “Men er det craft?” som vi er? Skal vi snart komme oss videre?

Et lokalt bryggeri har en helt ny markedsstrategi som er så subtil at den kanskje vil gå deg hus forbi.

What’s Brewing 2019 kommer til å bli den beste noensinne. Arrangørene var arge på seg selv etter festivalen i fjor og har forbannet seg på at det ikke skal bli noen fuck ups i år. Vi kommer tilbake med MYE mer info etterhvert.

Hvem fikk ordnet det slik at Ølfestivalen på Nærbø og WB ikke kolliderer i år? En melding så var det fikset. Snakke sammen, folkens!

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.