Kategorier
Bars & Pubs Beer & Food Brewery Cider Lokale produsenter Shops

Julegavetips fra BR til deg som er sent ute

Julen er fylt med tradisjoner. Å være alt for sent ute med gavene er en av dem.  Hvert år panikkhandles det eggekokere, ananas-skrellere (seriøst, hvem trenger ananasskreller?) og annet man finner etter innfallsmetoden i en nokså tilfeldig utvalgt butikk.

Men ikke i år. For i år gir vi i BR deg tipsene som sikrer fornøyd mottaker og samtidig støtter opp om lokalt næringsliv. Et næringsliv som i disse tider lider under høye kostnader og redusert kjøpekraft.

Opplevelser

Billetter til DGB Invitational Beerfest

Tro det eller ei, men det er fremdeles billetter til både fredag, lørdag og weekendpass til den nystartede festivalen. Fjorårets festival var en stor suksess, og bød på et imponerende utvalg av øl i høy klasse og god mat i rolige og trivelige omgivelser.

Tid og sted: Ganddal i Sandnes, 2. og 3. juni 2023

Info og lenke til billetter finner du her.

 

Billetter til Mesterbrygd eller (og?) Heimabrygd

Heimabrygd er en hyllest til godt øl brygget av ivrige hjemmebryggere. Her kan du smake deg gjennom mye spennende hjemmebrygg og bli med å kåre publikumsfavoritten.

Tid og sted: Bryne Mølle, 15. september 2023

Mesterbrygd kan du smake deg gjennom brygg fra både lokale og litt mindre lokale bryggerier.

Tid og sted: Bryne Mølle, 16. september 2023

Billetter finner du her

Ølsmaking

Både bryggerier og puber tilbyr ølsmaking. Hos enkelte booker du spesifikke datoer, mens andre er det mer åpent og er i praksis mer som et gavekort å regne.

Lokalt brygg

Sider fra Roglands-epler (og annen frukt)

Det er lenge siden Norsk sider var ensbetydende med sider fra Hardanger. I dag produseres det mye god sider i Rogaland, fra ikke mindre enn åtte produsenter. Vi har samlet dem i en oversikt her. Flere selger varer fra eget utsalg, og har da et større utvalg enn du ofte finner på Vinmonopolet. I motsetning til bryggerier kan gårdene selge drikke over 4.8 %.

Sider fra epler fra matfylket Rogaland er en flott gave, både til de innenfor og utenfor fylket. Bildet er fra Sandalen Gård.

Øl!

Prisene på nær sagt alt, fra elektrisitet til råvarer, har steget kraftig, noe de fleste bryggerier merker godt på bunnlinja.  Bruk derfor anledningen til å støtte  lokale bryggerier med å gi bort en flaske eller to til i julegave.

 

Det finnes et stort utvalg lokale øl av høy kvalitet både på Vinmonopolet og diverse utsalg, og å anbefale noen få er derfor en umulig oppgave. Vi henviser gjerne til vår nettside for en komplett oversikt over alle kommersielle bryggerier i distriktet. Flere av bryggeriene har også egne utsalg. En oversikt over disse, samt andre utsalg, finner du i denne oversikten. Foruten å få god veiledning, kan du også supplere gaven med merch.

 

Merch!

Merch kan kjøpes hos de fleste bryggerier, men også enkelte barer/restauranter. Ikke alle heier på Viking, men alle heier på sitt lokale bryggeri!

Gavekort

Gavekort. Den siste sjansen og enkleste løsningen. Beregninger viser at flere milliarder gavekort ikke blir brukt, så hvis du først skal gi et gavekort, gi et som gleder og derfor blir brukt!

De fleste puber  selger gavekort, så her er det bare å ta turen til favoritt-plassen i kveld. Hva med å gi en planke til jul? Og når du først er der… (Hvis noen spør hvor du skal i denne travle tida, så skal du altså ut å handle gaver!)

Bryggeriutsalgene har også gavekort. Her kan du også ofte kjøpe gavekort på omvisninger, ølsmaking og annet. Sjekk med ditt lokale bryggeri.

SYKT seint ute?

På Lervig Local kan du kjøpe gavekort på nett!

Bildekred:

Salikatt: Stein-Olav Brekke

Ett svar til “Julegavetips fra BR til deg som er sent ute”

Er vel lite vits å ta turen til Kormt Brygghus? Stengt og vel så det.

Hva tenker du?

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

%d bloggere liker dette: